15 Şubat 2011 Salı

tip ogrencilerine burs veren yerler

Başvuru Ağustos-Eylül aylarında yapılıyor. Ağırlıklı olarak tıp fakültelerindeki öğrenciler tercih ediliyor ve 3'üncü sınıftan sonraki öğrencilere veriliyor. Burs alacaklar not ortalamalarına göre seçiliyor.

Tel: (0212) 512 18 78
Ağırlıklı olarak tıp öğrencilerine, not ortalamasına göre burs verilmekte.

KYK - Noter

2009 / 2010 KYK Sonuçları açıklandı burs ve öğrenim bursu kazanan öğrencilerin notere gidip senet yaptırmaları gerekmekterdir. 40 TL ücret alan noterlere ise büyük tepkiler var.
Öğrenciler 18 - 24 Aralık tarihleri arasında notere müracaat edip senetleri yapmaları gerekmektedir.

2010 DGS Başvuru Tarihi

2010 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuru tarihi açıklanfı. Yapılan açıklamaya göre , 2010 DGS Başvuruları 03 - 12 Mayıs 2010 Tarihinde yapılacak.

Ayrıca sınav tarihide 4 Temmuz 2010 olarak belirlendi.


Sınava başvuru yapabilmek için 50 TL ödenmesi gerekecek ayrıca.


Sınava hazırlanan arkadaşlara başarılar diliyoruz.

Ara Dönem Burs Başvuruları

Ara dönem burs başvuruları geçen yıl yapılmıştı.Ancak bu yıl olup olmadığı konusunda bir bilgi yok.Herhangi bir açıklama durumunda gerekli bilgilendirme yapılacaktır. Ancak okulunuzun öğrenci işlerine durumu sormanızı öneririz.Gerekli en iyi bilgilendirmeyi onlar yapacaktır.

İstanbul Ticaret Üniversitesi 1500 TL burs veriyor

 
İstanbul Ticaret Üniversitesi kendilerini tercih eden ve ihtiyaç sahibi öğrencilerine 400 - 1500 tl arasında burs vereceğini açıkladı.Gerçekten Türkiye şartlarında çok çok iyi bir rakam. Umarız ki diğer vakıf,dernek ve kurumlarda İstanbul ticaret üniversitesini örnek alırlar.

Burslu öğrenci oranını yüzde 30'a çıkarmak için çalışmalarını tamamlayan İstanbul Ticaret Üniversitesi, üniversite giriş sınavında ilk 5000'e giren ve kendilerini tercih eden başarılı öğrencilere 400 TL'den 1500 TL'ye kadar burs vereceklerini bildirdi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyetinin aldığı karar uyarınca, okullarında okumak için başvuran, üniversiteye giriş sınavlarında ilk 100'e giren öğrencilere 1500 TL, 1500'e giren öğrencilere 1200 ve ilk 1000'e giren öğrencilere 1000 TL başarı bursu verecek.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Orman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 farklı kategoride burs imkanı sağlayan üniversitede burslar konusunda önemli düzenlemeler yaptıklarını belirterek, burslu öğrenci oranını yüzde 30'a çıkarma kararı aldıklarını açıkladı.

Prof. Dr. Orman, ''YÖK'ün belirlediği kanuni asgari burs oranı olan yüzde 10'un üzerine, yüzde 20 daha çıktık. Böylece burslu öğrenci oranını yüzde 300 artırmış olduk. Üniversite sınavında ilk 5000 arasına girip bize başvuran her öğrenciye ücretsiz eğitim sağlıyoruz. Buna ilave olarak ilk 5000 içindeki öğrencileri çeşitli kategorilere ayırdık. İlk 100, ilk 500, 1000, 2000, 3000 ve 5000 gibi sınıflandırdık ve bu öğrencilere ayda 400 liradan başlamak üzere 1500 TL'ye kadar burs veriyoruz'' diye konuştu.

İTO'nun sağladığı burslarla birlikte, üniversitenin Türkiye'nin 50 ilinden gelen 5500 öğrencisinin yüzde 17'sine zaten burs imkanı sağladıklarını anlatan Prof. Dr. Orman, ''Bu üniversite yeni geliştirdiğimiz teşviklerin hiçbiri yokken dahi uzun zaman yüzde 100 doluluk oranıyla faaliyetini sürdürdü. Mevcut verilere göre, bu düzenlemelerle en yüksek miktarda bursu veren üniversite İstanbul Ticaret Üniversitesi olacak'' diye konuştu.

Prof. Dr. Sabri Orman, ilk 5000'e girip üniversitenin başarı bursunu almaya hak kazanan öğrencilere bu bursun eğitim gördükleri 5 yıl boyunca verileceğini bildirdi.

Tarsus'ta 105 Öğrenciye Burs Verildi

Tarsus'ta Toplumsal Dayanışma Projesi içerisinde toplam 105 öğrenciye burs verildi.

Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nin desteği, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordine ettiği, Tarsus Kaymakamlığı tarafından yürütülen Toplumsal Dayanışma Projesi kapsamında, Bir Marketler Grubu 105 öğrenciye 50 TL’lik eğitim bursu verdi.

Nikah salonunda yapılan tören sonrası öğrencilere burs çekleri teslim edildi.

Bu tür güzel uygulamaların devam etmesini umuyoruz.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Bursu

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, çiftçi ve personel çocuklarına verilecek burs sayısını 400'e çıkardı.

Yönetimden açıklanan bilgilere göre ilk etapta 100 olarak düşünülen burs verilecek öğrenci sayısının aşırı başvuru sebebiyle 400 çıkartıldığı belirtildi.

Titizlikle burs verilecek öğrencilerin incelendiğini,ilk olarak şehit,gazi çocukları ve engelli vatandaşların burstan yararlandığı açıklanmasında bulunuldu.

İntibak Nedir ? İntibak DGS Nedir ?

İntibak bilinen anlamıyla Dikey Geçiş Sınavını kazanarak Lisans programına geçiş yapan öğrencilerin yeni okulunda almak zorunda olduğu derslerdir. Bu dersler okul yönetimi tarafında belirlenir. Daha önce ki okulundaki dersleri dikkate alınarak hangi dersleri alması gerektiği belirlernir.

İntibak 1 yıldır. İntibak senesinde öğrencinin 2 den fazla alttan dersi olmamalıdır. Aksi takdirde okulla ilişiği kesilebilir.

Ayrıca İntibak döneminde öğrenciler öğrenim,burs,katkı ve yurt gibi hizmetlerdende yararlanamazlar.Ancak İntibak sınıfını geçip 3.sınıfa geçildiği zaman bu haklardan yararlanabilirler.

Ancak son dönemlerde DGS sınavı ile ilgili yeni düzenlemeler yapılmakTA.

Ayrıca DGS sınavını kazanarak bir lisans programına girmeyi başaran öğrenci eğer ki o bölümde hazırlık sınıfı şartsa hazırlık sınıfı okumak zorundadır. İntibak senesine ancak Hazırlık sınıfından sonra geçebilir.

İntibak döneminde ki verilen derslerin sayısı daha çok öğrencinin diğer,eski okulunda ki dersleri ile alakalıdır. Eğer ki eski okulundaki dersleri ile yeni okjulunda ki dersleri ne kadar denklik gösterirse, öğrencide o kadar fazla dersten muaf sayılmış olur.

Senetlerini Zamanında Tanzim ve Tasdik Ettiremeyen Öğrencilere Ek Süre Tanındı

Arkadaşlar senetlerini zamanında tassdik ve tanzim ettiremeyen öğrencilere ek süre tanındı. KYK'dan yapılan açıklama şu şekilde

KREDİ VE BURS MÜRACAATLARI SONRASINDA TAAHHÜT
SENETLERİNİ ZAMANINDA TANZİM VE TASDİK ETTİREMEYEN
ÖĞRENCİLERE EK SÜRE TANINMIŞTIR…..

2009-2010 öğretim döneminde kredi ve burs müracaatları sonrasında
taahhüt senetlerini zamanında tanzim ve tasdik ettiremeyen öğrenciler için 09-16
Şubat 2010 (16 Şubat 2010 dahil) tarihleri arasında ek süre verilmiştir.

Taahhüt senetlerini noterde tanzim ve tasdik ettirerek Kuruma teslim
etmeleri halinde bu öğrencilerin burs veya öğrenim kredileri 25 Şubat 2010
tarihinde ödenecektir.

Basın mensuplarına ve kamuoyuna saygı ile duyurulur.


Hasan ALBAYRAK

Öğrenim ve Katkı Kredisi Borçları Nasıl Hesaplanır ?


Arkadaşlar öğrenim kredisi borcu öğrencinin, eğitim süresinin devam ettiği tarih içinde veya herhangi bir nedenden dolayı kredisinin kesildiği tarihe kadar olan süreçte,öğrenim kredisinin verildiği miktar üzerine T.İ.K. (Türkiye İstadistik Kurumu )TEFE artışlarını uygulayarak yaptığı hesaplama eklenir.

Katkı kredisi içinde aynı uygulama yapılır.Sadece katkı hesaplama katkı kredisinin alınmaya başlandığı tarihin Ocak ayından itibaren başlar.Detaylı bilgi için KYK adresine bakabilirsiniz.

Öğrenim ve Katkı Kredisi Borcumu Ne Zaman Ödeyeceğim ?

Arkadaşlar öğrenim ve katkı kredisi borçları öğrenim süresi bitmesinin ardından 2 yıl sonra ödenir.
Ancak herhangi bir sebepten dolayı öğrenim ve katkı kredisi kesilen,okuldan atılan ya da okulunu terk eden öğrenciler 1 yıl sonra borçlarını ödemektedirler.
İmkanınız varsa ödeme süreci içerisinde ödemeye çalışın. Aksi takdirde borç faizleri başınızı ağrıtabilir.

Öğrenim ve Katkı Kredisi Borcumu Nereye Ödeyeceğim ?

Arkadaşlar Öğrenim ve Katkı kredisi borçlarınızı ,her ay ( 2006 - 2007 öncesi üçer ay ) olmak üzere , her ayın son günü mesai bitimine kadar Ziraat Bankası'nın herhangi bir şubesine , ad,soyad,kredi no ve ödeyeceğiniz miktarı belirterek ödeyebilirsiniz.

ÖNEMLİ : Ödenmesi gereken ay içerisinde ödenmeyen borçlar daha sonra ödense bile zamanında ödenmemiş sayılır ve küçük bir miktar faiz uygulanır.

İnternetten Burs Başvurusu

Arkadaşlar İnternetten burs başvurusu malesef ülkemizde pek kullanılmayan bir yöntem. En bilineni ise KYK bursudur. KYK Bursları internet üzerinden başvurarak yapılır. Ancak , kurum,dernek ve vakıflar internet üzerinde başvuru yapmaya pek elverişli değildir. Çünkü sıraladığımız bu kuruluşlar güven isterler. İşte bu nedenlede burs başvurularını bizzat yapılmasını ister bir çoğu. Ama internet üzerinden burs veren kuruluşlar hakkında bilgi , iletişim adresleri, burs koşulları,başvuru için gerekli şartlar,belgeler v.s ulaşabilirsiniz.
Sitemiz içerisinde gezinerek burs veren kuruluşlar hakkında bilgi, iletişim adresi,telefon v.s gibi yerlere ulaşabilirsiniz.

İntibak Burs - DGS İntibak Yılında Burs

Arkadaşlar DGS'yi kazanan arkadaşların malesef en çok sıkıntı çektikleri nokta , burs,öğrenim ve katkı kredisi problemi oluyor. Açıklayacak olursak ;
1 -öğrenci daha önceki okulunda (MYO)burs - öğrenim - katkı almışsa ve ara vermeden , DGS sınavını kazanarak bir lisans programına yerleşmişse bu kişinin yeniden başvuru yapmasına gerek yoktur. KYK'ya yollayacağı bir dilekçe ile bursu devam eder. Ancak tavsiye olarak şunu belirtelim, dilekçenin ulaştığına emin olun, bazen bu konuda sıkıntı yaşabiliyor.
2 -Öğrenci önlisans bölümünde burs veya öğrenim kredisi almış ancak ara vererek(3.4...yılında mezun olmak,mezun olduktan sonra ki yıl sınava girmek gibi ) Lisan programına yerleşmişse , öğrenim,burs veye katkı hizmetlerinin hiçbirinden yararlanamaz.
3- Öğrenci daha önceden burs,katkı veya öğrenim hizmetlerinden yararlanmamışsa,başvuru yapmamışsa ara vermiş yada vermemiş olsun burs,öğrenim ve katkı kredisi için başvuru yapabilir.
Arkadaşlar malesef bu konuda çok sık problem çıkıyor. Özelikle durumun biraz karışık olması herkesin başka bir şey söylemesine neden oluyor. Öyle ki KYK görevlileri bile farklı şeyler söyleyebiliyor.Ancak konunun özü yukarıda açıkladıklarımdır. Konuyu size en sade ve anlaşılır haliyle açıklamaya çalıştım .Kafanızda bir soru işareti olursa sorabilirsiniz.

Köksal Eğitim Vakfı Bursu (KEV)

Arkadaşlar burs veren başka bir vakfın bilgileri ile karşınızdayız. KEV ( Köksal Eğitim Vakfı ) bursu , Eylül ve Ekim aylarında eğitim kurumlarında duyurulur ( afiş,poster )

Köksal Eğitim Vakfı bursunun 2 tür yükümlülüğü vardır 1 - Geri Ödeme - 2 - Zorunlu hizmet
Burs alan öğrencinin zorunlu hizmet yada ger ödeme seçeneklerinden hangisine tabi tutulacağı , pet holding ile yapacağı görüşmeler sonucunda dört ay içerisinde belli olur.

Zorunlu hizmet yükümlülüğü ; öğrencinin öğrenim gördüğü bölüm,branşla ilgili pet holding bünyesinde çalışmasıdır. Bu süre öğrencinin burs aldığı sürenin bir buçuk katıdır.

Geri ödeme yükümlülüğü ise ; öğrencinin öğrenimini tamamlayıp özel veya devlet bünyerinde çalışması ve gelir elde etmeye başlamasında dört ay sonra , burs aldığı süre takibiyle başka bir burs alan öğrenciye taksitler halinde yapacağı ödemedir.

Köksal Eğitim Vakfı'nın burs vereceği öğrencilerde aradığı nitelikler ise ;
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
Eğitimine engel olacak bir hastalığı veya sakatlığı olmamak
1. sınıf veya hazırlık sınıfı öğrencileri için 21 yaşında büyük olmamak
Maddi ihtiyaç sahibi olmak
daha önceki diploma notu,sınav sonuçları , mülakat gibi v.s kendisinin zeki birisi olduğunu kanıtlamak.
iletişim bilgileri
Tel : 0312 446 67 67

Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) Bursu

Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) her yıl ilköğretim,lise ve üniversite öğrencilerine burs veriyor.
İlköğretim ve Lise öğrencilerinin maddi ihtiyacı olan,başarılı ve Anadolu Lisesi Öğrencileri tercih ediliyor.
Üniversite Öğrencilerinin başvuru yapabilmesi için ise , Başka bir şehirden İzmir'e öğrenci olarak gelmek , Eğitim Fakültesinde öğrenim görmev ve başarılı olmak.
Aylık burs Miktarları ise şöyle : İlköğretim için 40 TL , Lise 80 TL, Üniversite 140 TL .
Ege Çağdaş Eğitim Vakfı burs başvuru tarihlerini Ağustos ayında açıklamaktadır.

Anadolu Vakfı Bursu

Arkadaşlar Anadolu Vakfı her yıl Atatürk İlke Ve İnkilaplarına bağlı,yetenekli,başarılı ancak maddi durumu yetersiz üniversite öğrencilerine burs imkanı sağlıyor. Anadolu Vakfı'nın burslarına başvurulabilmesi için ise şartları şöyle ;
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
Maddi İmkanı kısıtlı olmak
Derslerinde başarılı olmak
Devlet Üniversitesinde öğrenim görmek
Anadolu Eğitim Vakfı burs başvuruları ise Eylül ayı içerisinde posta yoluyla yapılmaktadır.
Başvuru yapmak isteyen öğrencinin göndermesi gereken belge ve evraklar ise şu şekilde :
yeni kazananların için ÖSS sonuç belgesi (fotokopisi)
ara sınıfta öğrenim görenler için öğrenim belgesi
özgeçmişini açıklayıcı bir şekilde anlatan dilek (telefon ve adreste olmalı)
nüfus cüzdanı fotokopisi ve 1 adet vesikalık foto
Anadolu Vakfı burs alan öğrencilerine aylık 125 tl olup , üçer aylık periyodlar şeklinde nisan ocak ekim aylarında peşin olarak verir.
Adres ve Telefon : Umut Sokak No. 12 İçerenköy 34752 İstanbul
Tel: 0216 578 85 00

KYK Kredi Borcu Silinir mi ?

Arkadaşlar KYK Öğrenim ve Katkı kredisi borçları ancak 2 yolla silinebilir. Kredi alan kişinin tam kapasiteli bir hastaneden , ''hayatını çalışarak kazanamaz '' yazısı olan bir rapor alırsa,
Kredi almış veya alan kişinin ölüm durumu olursa,
Kredi borcu silinmiş olur. Başka bir şekilde kredi borcu silinmez ...

Öncelikli Burs Alacaklar Kimlerdir ?

Arkadaşlar KYK öncelikli burs alacak kişileri belirler ve ona göre burs dağıtımını gerçekleştirir. Öncelikli burs olarak burs alma şansı olanlar şu şekilde

Şehit ve gazi çocukları,
Yetiştirme yurdunda yaşayanlar,
Vakıf yurdunda yaşayanlar
Darüşşafaka Lisesi Mezunları,
Anne ve Babası hayatta olmayanlar,
Terör sebebiyle köyleri boşaltılanlar,
Görme engelli, felçli, fiziksel engelli olanlar

İlk olarak burs verilecek kişiler bu şekildedir. Kurumun özel durumları sebebiyle bursta öncelik tanıması çok güzel bir şey ancak,bu bursların sosyal bir devlet içerisinde devletin ihtiyacı olan bütün öğrencilere verilmesi gerekir. Çünkü son burs açıklamalarında,birçok maddi durumu yetersiz arkadaş burs alamadıkları için yakıdılar. İleride bu durumun iyice düzene girmesini umuyoruz.

Niğde Eğitim Vakfı Bursu

Niğde Eğitim Vakfı Kayserililer İş hanı n0 30
Meriç Eğitim ve Kültür Vakfı Bankalar Caddesi (Mecbruriyettir aslı ama neyse :) ) Özçelik İşhanı Kat : 1 No : 24

TED 10 Bin Öğrenciye Burs Veriyor

 


TED ( Türk Eğitim Derneği) 5,6,7,8 ve 9. sınıf öğrencilere yapacağı sınav ile burs verecek.Şartlar ise , en son karne ortalamasının 85 - 100 arası olması ve Türk vatandaşı olmak.Sınav 10 nisan'da olacak başvurular ise 5 mart'ta son bulacak.Daha detaylı bilgi alabilmek ve başvuru yapabilmek için turkegitimdernegi.org.tr adresinden yardım alabilirsiniz.

2010 - 2011 Yurt - Burs - Öğrenim Ve Katkı Kredisi Başvurular

Kyk'dan yapılan basın açıklamasına göre ara sınıflar için Yurt - Burs - Öğrenim Ve Katkı Kredisi Başvuruları Temmuz 2010 içinde yapılacak.

2010-2011 Öğrenim yılı içinde bir yükseköğretime yerleşmeye hak kazanan kişiler ise ÖSYM tarafında açıklanacak yerleştirme sonuçlarına göre belirlenen tarihler KYK'nın resmi sitesinden başvurularını yapabilecekler.

2010 - 2011 öğretim yılında ilk defa bir yükseköğretim programına yerleşenlerin KYK, Yurt,Burs, Öğrenim ve Katkı başvuruları KYK'nın resmi sitesinden başladı.

Sitemiz içerisinde burs veren vakıf,dernek ve kurumların bilgilerine de ulaşabilirsiniz.

2010 Bursluluk Sınavı Sonuçları

2010 DPY Devlet Parasız Yatılılık Bursluluk Sınavı sonuçları açıklandıktan hemen sonra buradan sonuç linkine yönlendirileceksiniz.

2010 DPY Devlet Parasız Yatılılık Bursluluk sınavına giren vegirecek olan arkadaşlara başarılar diliyoruz.

Burs Sorgulama

Burs Sorgulama

KYK'ya ait burs sorgulama sistemine buradan ulaşabilirsiniz. KYK burs,öğrenim ve katkı kredisi sonuçları genellikle kasım ayının sonu veya aralığın başında açıklanır.
Başvurular ise ÖSS sunuçlarından kısa bir süre sonra KYK'nın resmi sitesinde yapılmaktadır.

Diğer vakıf ve kurumların verdiği burslar için ise sitemizdeki vakıflara ait sayfalara bakıp bilgi alabilirsiniz.

KYK için burs sorgulama sistemine http://www.kyk.gov.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

2010 Yurt Sonuçları

2010 KYK Yurt sonuçları 2010 ÖSS açıklandıktan sonra açıklanacak. Öğrenciler barınma ihtiyaçlarını giderebilecekleri yer olan KYK yurtlarında ilk şanslılar asil oplarak kayıt yaptıracaklar. Diğer kişiler ise yedek olacak. Yedek : '' Eğer asil olarak kayıt yaptırma hakkı kazanmasına rağmen kayıt yaptırmayan öğrencinin yerine bekleyen kişiye yedek öğrenci denir.''
Bu noktada Yüksek Lisans ve DGS kökenli öğrencilerde en sonda beklemek zorunda. Ancak ara vermeden kazanan DGS öğrencisi daha önce de yurtta kalmışsa sadece bir dilekçeyle yurda yerleşebilir.
2010 KYK yurt açıklandıktan sonra burada olacak.

2010 - 2011 Burs Sonuçları

KYK'nın 2010 - 2011 burs sonuçlarını 2010'un Kasım ayı içerisinde açıklaması bekleniyor. Bilindiği gibi başvurular ise ÖSS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından hemen sonra KYK'nın sitesinde gerçekleştirilebilir.
Bu arada bir hatırlatma. Burs KYK'nın karşılıksız olarak verdiği paradır. 2009 - 2010 yılında burs kazanan her öğrenciye 200 TL verildi. bu ücretin 2010 - 2010 öğretim yılında 210 - 220 TL olması bekleniyor.
Burs alacak öncelikli öğrencilerde aranan şartları ise site içerisinde bulabilirsiniz.

2010 - 2011 KYK Yurt Sonuçları

2010 - 2011 KYK yurt sonuçları,yerleştirme sonucunda bir yükseköğretim kurumunu kazanan öğrencilerin KYK'nın sitesinden yapacakları başvuru sonucu ortaya çıkacak.

KYK bu sonuçları üniversiteler öğretime başlamadan önce açıklar.

Asil olarak yerleşenler, gerekli olan belge ve evrakları hazırlayıp kayıtlarını yaptırabilirler. Ancak yedek olarak yerleşenler bir süre sabır etmek zorundalar. Çünkü kayıt yaptırmayan öğrencileri beklemek zorunda kalıp sıranın kendisine gelmesini bekleyecekler. Bu süreç içerisin misafir öğrenci olarak yurtta barınmas hizmeti verilir. Günlük 6 lira.

Başbakanlık Bursu Ne Kadar ?

Başbakanlık bursu olarak bilinen KYK bursu 2008 - 2009 yılında 180, 2009 - 2010 yılında ise 200 TL olarak verildi. 2010 - 2011 öğretim yılında ise bursun ne kadar olacağı belli değil. Ancak verilecek bursun 210 TL veya 220 TL olması bekleniyor.

Güney Kore Bursları

 Farklı bir kültür görmek ve o coğrafyada eğitim alabilmek için müthiş bir fırsat.
 Kore okulları öğrencilerine %30 - %100 arası burs olanakları sağlamakta.
Yazının devamında burslarla ilgili konulara ulaşabilirsiniz.

http://www.studyinkorea.go.kr/bu adresten burs ile ilgili bilgiler,başvuru koşullarını ve aklnıza takılan soruların cevaplarına ulaşabilirsiniz.

Almanya Bursları

Almanya başkonsolosluğu sitesinden edinilen bilgiye göre, Almanya üniversite öğrencilerine araştırma gezisi,staj ve dil öğrenimi için burs sağlamaktadır.

Bu burslardan ayrıca doktora öğrencileri de yararlanabilir.

Konu ile ilgili daha detaylı bilgi alabilmek için tıklayın

2010 DGS Sonuçları

2010 Dikey Geçiş Sınavı ( DGS) 4 temmuz'da gerçekleştirelecek. Sınava girecek olan arkadaşlara başarılar ve bol şanslar diliyoruz.

Bildiğiniz gibi DGS'de geçen yıl büyük değişiklikler yapıldı.( Ek kontenjan,sınav sonrası tercih,okul kontenjanlarının yükselmesi gibi) Umarız ki bu değişimler öğrencilerin lehine olur.

2010 DGS 4temmuz günü yapılacak. Sınav sonuçları büyük ihtimalle temmuz sonu veya ağutos ayı başlangıcında açıklanacak.

Sınav sonuçlarına buradan ulaşabilir,sorularınızı iletebilir,site içerisinde ki diğer öğrencilerle fikir alış verişi yapabilirsiniz.

14 Şubat 2011 Pazartesi

2010 Ara sınıf KYK başvuruları hakkında

KYK'nın resmi sitesinden yapılan açıklama şu şekilde

2010-2011 ÖĞRETİM YILINDA YURTKUR YURTLARINDA BARINMAK, BURS, ÖĞRENİM VE KATKI KREDİSİ ALMAK İÇİN BAŞVURU ESASLARI BELİRLENDİ…

2010-2011 öğretim yılında Kurum yurtlarında barınmak, burs, öğrenim ve katkı kredisi almak isteyen;

1. Halen bir yükseköğretim kurumuna devam eden ara sınıf (ön lisans, lisans ve yüksek lisans) öğrencilerinin başvuruları 26 Temmuz- 13 Ağustos(13 Ağustos 2010 dahil),

2.Yüksek lisans, doktora, ön kayıt ve özel yetenek sınavı ile yükseköğretim programına girecek öğrencilerin başvuruları 20 Eylül- 01 Ekim 2010(01 Ekim 2010 dahil) tarihleri arasında YURTKUR’un www.kyk.gov.tr adresindeki internet sayfasından yapılacaktır.

3.Kurum yurtlarında barınmakta iken yükseköğretim kurumunu süresi içerisinde bitirememiş Artık Yıl öğrencilerinin yurt başvuruları ise 13-24 Eylül 2010(24 Eylül 2010 dahil) tarihleri arasında 2009-2010 öğretim yılında barındıkları yurt müdürlüklerine yapacaklardır.

4.Asıl listeden yurda girmeye hak kazanan öğrencilerin kayıtları 31 Ağustos-17 Eylül 2010 (17 Eylül 2010 dahil) tarihleri arasında yapılacak, yurtlar 13 Eylül 2010 tarihinde hizmete açılacaktır.

5.Yedek listeden yurda girmeye hak kazanan öğrencilerin kesin kayıtları 20 Eylül 2010 tarihinden itibaren başlayacak, bundan sonraki her Pazartesi günü ilan edilecek olan yedek listedeki öğrencilere 5’er gün kayıt süresi tanınacaktır. Yedek listeler bölge müdürlüğünün bulunduğu illerde bölge müdürlüğünce, bölge müdürlüklerinin olmadığı il/ilçelerde ise yurt müdürlüklerince ilan edilecektir.

6.İlk defa bir yükseköğretim kurumuna girecek olan öğrencilerden Kurum yurtlarında barınmak, burs, öğrenim ve katkı kredisi almak isteyenlerin müracaatları ÖSYM tarafından sonuçların açıklandığı tarihten itibaren YURTKUR’un www.kyk.gov.tr internet adresinden yapacaklardır.

Basın mensuplarına ve kamuoyuna saygı ile duyurulur.



Hasan ALBAYRAK
Genel Müdür

Hüsnü Özyeğin Vakfı Bursu

Hüsnü Özyeğin Vakfı, maddi anlamda desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere burs sağlama olanağı verdiği kadar, bursiyer destek programlarıyla da öğrencilerin kişisel gelişimi ve becerileri için uğraş veriyor. Vakıf bu zamana kadar yaklaşık 10 bin öğrenciye burs olanağı sağladı.

Burs için başvuru koşulları ise şöyle ;


TC vatandaşı olmak

Maddi anlamda desteğe ihtiyaç duymak

İstanbul içinde bir devlet üniversitesinde okuyor olmak

Hazırlık veya 1. Sınıf öğrencisi olmak

ÖSS'de kendi branşı içinde ilk 2Bin'e girmiş olmak

Disiplin cezası almamış olmak

Mülakata katılmak

Başka bir vakıf veya kuruluştan burs almıyor olmak( kyk bursları hariç)


Başvuru 15 Eylül - 15 Ekim tarihleri arasında yapılır. Başvuru formunu öğrenciler okulların öğrenci işleri daire başkanlığında veya burs ofislerinden alabilir.

Burs Başvuruları İçin Kritik Viraj

Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte birçok öğrenci burs imkanlarını değerlendirmek için sıraya girdi.
Vakıflar,dernekler ve kurumlar burs başvurularını genellikle Eylül ayı ve Ekim ayının başında sonlandırır.
Bu nedenle öğrenci arkadaşların mağduriyet yaşamamaları için, kendilerine burs verebileceğini düşündükleri kurumlarla bir an önce temasa geçmelerini öneriyoruz.
Sitemiz içinde de burs veren kurumların iletişim detaylarını, koşullarını öğrenebilirsiniz...

Arapgir Kültür Derneği Bursu - Burs Başvurusu

İstanbul Arapgir Kültür Derneği Arapgirli olan ve İstanbul sınırları içerisinde bir devlet üniversitesinde öğrenim gören lisans öğrencilerine burs veriyor.

Burs başvurusunda bulunacak olan öğrencinin başarılı ve burs konusunda ihtiyaç sahini olması gerekiyor. İstanbul Arapgir Kültür Derneği Burs başvuruları 1 Eylül - 31 Ekim tarihleri arasında geçerlidir.


Ayrıca dernek internet üzerinden burs başvurusuna da açık. Burs başvurusu yapmak için tıklayın

Burs başvurusu sonucunda burs almayı hak kazanan öğrenciler burs takip dilekçesi, öğrenci belgesi, nüfus cüzdanı fotokopisi ve 4 tane vesikalık fotoğraf ile derneğe iletişime geçmelidriler

2010 - 2011 Yüksek Lisans, Dikey Geçiş, Doktora Öğrencilerinin Yurt ve Burs Başvuruları

2010 - 2011 Yüksek Lisans, Dikey Geçiş (DGS), Doktora ve Özel Yetenek sınavı sonucu bir yükseköğretim programına yerleşen öğrencilerin, burs, yurt, öğrenim kredisi ve katkı kredisi başvuruları başladı.
Başvurular 20 Eylül - 1 Ekim ( 1 ekim dahil) tarihleri arasında yapılacak.
Başvurular KYK'nın resmi sitesinde ...

Pütürge Eğitim Vakfı Bursu

Pütürge Eğitim Vakfı maddi anlamda ihtiyaç sahibi olan öğrencilere burs olanağı sağlıyor. Verilen burs karşılıksız.

Koşullar ise şöyle :

Şartlar:
1 - Malatya İli nüfusuna kayıtlı olmak ve ailesinin bu ilin hudutları içinde oturmuş olmak.
2 - Malatya İli dahilindeki lise ve dengi okullardan mezun olarak en az dört yıllık, devam zorunluluğu olan üniversite veya yüksek okula giriş kaydını yaptırmış olmak.
3 - Aile gelirinin yüksek öğrenime devamı için yetersiz olmak.
4 - Her yıl, bir üst sınıf veya sömestre devam etme hakkını kazandığını belgelemiş olmak.
5 - Devletten; maaş, dul ve yetim aylığı veya herhangi bir kurum, kuruluş veya hükmi şahsiyet ile özel şahıslarca gelire bağlanmamış olmak.
6 - Burs alan kişilerin; öğrenciye yakışmayan tavır, hareket ve davranışlara veya içki kumar vs. gibi kötü alışkanlıkları olmamak.
7 - Mezkur Burs, öğrenciler için bir müktesep hak değildir.
8 - Bu yönetmelik hükümlerini uygulamaya Vakıf Yönetim Kurulu yetkilidir.
9 - İş bu yönetmelik dokuz maddeden ibarettir.

Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı Bursu - EKEV

Çorum Vakfı Bursu

Çorum Vakfı, Çorum doğumlu ve ailesi Çorum'da yaşayan öğrencilere karşılıksız burs veriyor. Çorum Vakfı bursundan yararlanabilmek için istenilen nitelikler ise şöyle :
Bir lisans programında öğrenim görüyor olmak
Ailenin gelir düzeyinin asgari ücret çok fazla olmaması, kendi oturdukları ev dışında başka bir gayrimenkul, araç sahibi olunmaması
Çorum Vakfı'ında burs alan başka bir kardeş olmaması
Burs alan öğrencinin her öğretim yılı sonunda başarılı olduğunu gösteren belgeyi vakıfa teslim etmesi

Çorum Vakfı bursundan yararlanmak isteyen öğrenciler Karakeçili Mahallesi Albayrak 1 Sk. no:5/d adresinden temin edebilecekleri başvuru formunu doldurarak 1 - 30 Eylül tarihleri arasında Çorum Vakfı'na teslim edebilirler.

Burs alması uygun görülen öğrencilere Vakıf tarafından 30 Ekim tarihine kadar e-mail veya telefon aracılığıyla bilgilendirilme yapılmaktadır.

Tunceli Eğitim ve Sağlık Vakfı Bursu

Tunceli Eğitim ve Sağlık Vakfı, 2010 - 2011 öğretim yılında burs verip vermeyeceğini Kasım ayında yapacağı bir duyuru ile açıklayacağını belirtti. Vakıf yaptığı duyuruda aynı zamanda Kasım ayı içerisinde yapacaklarını belirttikleri duyurudan önce yapılan burs başvurularını ise dikkate alınmayacağının altını çizdi.
Vakıf ayrıca burs verilme kararı çıkması halinde burs başvurusunun hangi tarihlerde olacağnı da belirtti.
Tunceli Eğitim ve Sağlık Vakfı Bursundan yararlanmak isteyenleri Kasım ayı içerisinde Vakfın resmi sitesini takip etmlerini öneriyoruz.

GERKAV Bursu

Gerede Kültür, Kalkınma ve Dayanışma Vakfı ( GERKAV ) 2010 - 2011 eğitim öğretim yılı yeni burs başvuruları süreci GERKAV'ın internet sitesi üzerinden başladı.

Başvuru sonrasında burs almayı hak eden öğrencilere sms yolu ile veya telefonla iletişime geçilerek gerekli evraklar vakıfa teslim etmeleri istenecek.
Vakıfı'ın burs verme şartları ise şöyle sıralı :
-Bolu ili Gerede nüfusuna kayıtlı olmak.
-Maddi imkanlardan mahrum olmak, başka bir yerden yardım, burs almamak ( harç ve öğrenim kredisi hariç )
-Derslerinde başarı olmak, yeni kazanan öğrencilerin bölümlerine girişte ön sıaralarda yer alması, ara sınıf öğrencilerinin ise başarısız derslerinin bulunmaması ve ağırlıklı not ortalamasının 2.5'un üstünde olması.

Başvuru formunu www. gerkav.org da

Gübretaş Bursu

Gübretaş Fabrikaları Ziraat Fakültesi bölümlerinde öğrenim gören, maddi açıdan ihtiyaç sahibi olan öğrencilere 4 yıl boyunca karşılıksız burs verdiyor.
Aylık 200 TL olan Gübretaş Eğitim Bursu'na başvurubilmek için aranan şartlardan birisi bu yıl yeni kayıt yaptırmış 1. sınıf öğrencisi ve çiftçi çocuğu olmak.
Burs başvurular 18 Ekim 2010 tarihine kadar devam edecek. Burs almayı hakeden öğrenciler ise 6 Kasım tarihinde Gübretaş'ın resmi sitesinde yapacağı bir duyuru ile açıklanacak.
Bulunduğu sektör içindeki öğrencilere yaptığı bu destek nedeniyle Gübretaş büyük bir teşekkürü hak ediyor. Diğer kuruluşlarında Gübretaş'ı örnek almasını umuyoruz.
Burs başvurusunda bulunmak isteyenler www. gubretas.com.tr adresinden başvuru formuna ulaşabilir, oradan online olarak başvuru yapabilir.

2010-2011 Öğretim Yılında Burs,Öğrenim, ve Katkı Başvurusu için belge Vermesi Gereken Öğrenci Sorgusu

KYK'nın resmi sitesin 2010-2011 Öğretim Yılında Burs,Öğrenim, ve Katkı Başvurusu için belge vermesi gereken öğrenci Sorgusu uygulaması başlatıldı. Bu demek oluyor ki Öğrenim, Burs ve Katkı kredisi başvurusu sonuçları yakın bir zamanda açıklanacak.
Bu uygulamanın tam olarak ne olduğunu anlatmak gerekirse,;
Yerleştirme sonuçlarının açıklnmasıyla başvuru yapanların veya ara sınıfların , başvuru esnasında verdikleri bilgileri( gelir durumu v.b) doğrulamak maksadıyla yapmaları gereken işlemlerdir.

2010 -2011 Yurt Sonuçları

Ara sınıf, yüksek lisans, özel yetenek, dikey geçişli öğrencilerin yaptıkları KYK yurt başvurusu sonuçları açıklandı.
Öğrenciler KYK'nın resmi sitesinden sonuçları öğrenebilirler.

2010 - 2011 Burs ve Öğrenim Kredisi Miktarı

Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre 2011 yılından itibaren burs ve öğrenim kredisi miktarlarının " en az " 240 TL olacağı açıklandı. bu konu hakkındaki son kararı yine başbakanın vereceğini söyleyen yetkililer, kesin kararın yakın bir gelecekte açıklanacağını bildirdiler.

Başbakanlık Bursu - KYK Bursu, KYK Öğrenim Kredisi, KYK Katkı Kredisi

burs başvuruları

Üniversite ve İlköğretim-Ortaöğretim Burs Başvurusunda Bulunacak Öğrencilerin Dikkatine!
Üniversite Bursları
 
•  Yeni burs başvuruları
Burs başvuru tarihlerimiz 1–30 Eylül arasındadır. Burs başvurularınızı fakültenize en yakın ÇYDD şubesine yapmanız gerekmektedir.
Şube Adresleri için tıklayınız .
Dikkat: İkinci öğretim ve vakıf üniversitelerinde okuyan öğrencilere burslu olsalar dahi burs veremiyoruz.
Sevgiler ve başarılar.  
•  Kayıt yenileme  
Kayıt yenileme tarihi 1 Eylül- 11 Ekim'dir . Aşağıda yer alan evrakları eksiksiz olarak şubenize teslim etmeniz gerekmektedir.
Sevgiler ve başarılar.
•  Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Üniversite Öğrenci Bilgi Formu (Şubede doldurulacak)
•  Öğrenci belgesi (orijinal, içinde bulunulan öğretim yılına ait)
•  Transkript (orijinal)
•  Adli sicil belgesi (orijinal)
•  1 adet vesikalık fotoğraf (son iki ay içinde çekilmiş )
•  İkametgah belgesi/ yurt belgesi (Okuduğunuz yere ait olmalı)
•  Aile gelir belgesi (anne-baba için ayrı ayrı)
-----------Çalışanlar için maaş bordrosu;
-----------Emekliler için banka hesap defteri fotokopisi;
-----------Yeşil kart sahiplerinden kartın fotokopisi;
-----------Çalışmayanlar için; SGK'nun internet sitesinden TC Kimlik numarası ile girilerek, Emekli Sandığı+SSK+Bağkur‘dan alınacak döküm belgeleri.
 
 
İlköğretim ve Ortaöğretim Bursları 
•  Yeni burs başvuruları
Burs başvuru tarihlerimiz 20 Eylül –30 Ekim arasındadır. Burs başvurularınızı okuduğunuz okula en yakın ÇYDD şubesine, şubemizin olmadığı illerde ise Valiliklere yapmanız gerekmektedir. (Kontenjanı dolan şubelerimiz burs başvurusu alamamaktadır.)
Şube Adresleri için tıklayınız .
Dikkat: Burslarımız ilköğretim ikinci kademe (6-7-8 sınıflar) ve lise olarak verilmektedir, ilköğretim 1. ve 5. sınıflar arasında okuyan öğrencilere burs veremiyoruz.
Sevgiler ve başarılar.  
•  Kayıt yenileme  
Kayıt yenileme tarihi: 20 Eylül- 30 Ekim'dir.
İlköğretim ve ortaöğretim burslu öğrencilerimizin 2010-2011 öğretim yılında burslarının devam edebilmesi için yeni öğretim dönemine ait öğrenci belgelerini;
•  Şubemiz olan illerde okuyan öğrencilerin ÇYDD şubelerine teslim etmeleri,
•  Şubemiz olmayan illerde okuyan öğrencilerin ise 0212 292 87 27 no lu faksa ya da, Evliya Çelebi mah. Şimal Sok. No:10 Şişhane Beyoğlu-İstanbul adresine göndermeleri gerekmektedir.
Sevgiler ve başarılar.  

Ankara Büyükşehir Belediyesi burs başvuruları

Ankara Büyükşehir Belediyesi, binlerce İlköğretim, Lise ve Üniversite öğrencisine her yıl dağıttığı maddi yardımları, bu öğretim yılında da sürdürüyor.

Üniversite, orta öğretim ve ilköğretim öğrencilerine verilen burslar için başvurular bu yıl internet üzerinden yapılabilecek. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, başvuruların 25 Eylül'de başlayacağı burslara bu yıl zam yaptıklarını açıkladı.
 
Gökçek, toplam 20 bin öğrencinin yararlandığı burs başvurularının geçen yıllarda form doldurularak yapıldığını ancak bu yöntemin, içinde bulunduğumuz öğretim döneminde kullanılmayacağını ifade ederek şunları söyledi: "Bu yıl burs ücretlerine 5 YTL zam yaptık. Online yöntemiyle, 25 Eylül tarihinde kabul etmeye başlayacağımız başvurular için öğrencilerimize 1 ay süre tanıdık. www.ankara-bld.gov.tr üzerinden burs için bize başvuran 7 bin 500 ilköğretim öğrencisine 20 YTL, 5 bin lise öğrencisine 25 YTL ve 7 bin 500 üniversite öğrencisine 40 YTL aylık ödeme yapılacak. Bu yıl gerçekleştirdiğimiz online başvuru sistemiyle belediyemiz 50 bin YTL tasarruf sağlayacak."
 
BURSLAR İÇİN PUANLAMA YAPILACAKAnkara Büyükşehir Belediyesi, web sitesine gelecek olan başvurulardaki beyanlara göre yapılacak puanlamaya dayalı sıralama sonucunda, burs almaya hak kazananları belirleyecek. Daha sonra öğrenciler, başvuruda beyan ettikleri belgeleri kuruma götürüp, bursların yatırılacağı ban-kamatik kartlarını alacaklar. Burs değerlendirmesinde aile reisi ile anne ve babanın iş, gelir ve sosyal güvenlik durumu, okuyan kardeş sayısı ve öğrencinin daha önceki öğreniminde ikamet ettiği yerin yanında annesi, babası veya kendisindeki fiziksel engel, afetzede olma durumu da önemli etken olacak.
 
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi bu öğrenim döneminde de burslar dışında 100 bin adet bot, kaban, çanta ve kırtasiye paketi yardımı da yapacak

12 Şubat 2011 Cumartesi

ensar vakfı bursu

ensar vakfı

iş dünyası vakfı

türk petrol vakfı

vehbi koç vakfı

ankarada burs veren yerler

sivas valilik burs sonuçları

sivas valiliği bursu sonuçları

sivas valiliği burs başvuru formu

sivas valilik bursu

sivas valiliği burs sonuçları

başbakanlık bursu sonuçları

sivas valiligi burs başvuruları

sivas valiliği bursu başvurusu

sivas valiliği bursu

sivas burs sonuçları

sivasta burs veren yerler

başbakanlık burs sonuçları

yurtkur burs sonuçları

yurtkur başvuru şifresi

başvuru süresi

kyk ile ilgili haberler

kyk ya başvuru

yurtkur burs başvuru

yurtkur basvuru formu

yurtkur başvuru belgeleri

yurtkur basvuru belgeleri

yurtkur kayit belgeleri

yurtkur kayıt belgeleri

yurtkur kayıt evrakları yedekler

yurtkur kayıt evrakları

yurtkur kars

yurtkur kayıt tarihleri

yurtkur başvuruları açıklandı

yurtkur kayıt sonucları

yurtkur kayıt sonuçları

yurtkur kayıt

yurtkur acıklanma tarihi

yurt kur başvuru tarihleri

burs başvuru tarihi

yurtkur başvuru tarihi

yurtkur başvuru

katkı kredisi başvuru sonuçları

kredi başvuru sonuçları

yurtkur burs başvuru sonuçları

yurtkur başvuru sonuçları

yurtkur

yurt kayıtları için gerekli belgeler

yurt kayıtları sonuçları

yurt kayıtları

yurt başvuruları

cvp kyk başvuruları

kyk başvuruları

katki kredisi no

kredi no ögrenme

katkı kredisi no öğrenme

tc kimlik no ile öğrenim kredisi sorgulama

katkı kredisi no

kyk no

kyk başvuru formu

kyk basvurular

başbakanlık bursu

illere göre burs

burs alma

ankarada burs verenler

ankarada burs veren kurumlar

burs veren kurumlar

başbakanlık burs başvuruları

başbakanlık burs başvurusu tarihi

başbakanlık burs başvurusu

yurtkur bursu başvurusu

yurtkur burs başvurusu

burs başvurusu

Mehmet Emin Horoz Eğitim Vakfı


2010 2011 yılında üniversite öğrencilerine karşılıksız burs veriyor. Bursu başvurmak için buraya tıklayarak indireceğiniz burs başvuru formunu eksiksiz şekilde doldurmanız gerekiyor.burs başvurusuna giderken başvuru formu ile birlikte savcılıktan alcağınız sabıka kaydı, 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi , öğrenci belgesi ya da transkriptinizin de yayınızda bulunması gerekiyor.

üniversite öğrencileri için burs

Hacı Ömer Sabancı Vakfı (VAKSA)
Her ay yaklaşık 1000 öğrenciye burs veren hacı ömer sabancı vakfı, bu yıl başvuranlar arasında yapılacak değerlendirme sonucunda 250 üniversite öğrencisine daha burs verecek, ayrıca en yüksekten başlayarak üniversite yerleştirme puanı ve özür derecesine göre öğrenci seçme ve yerleştirme merkezi tarafından belirlenecek 15 özürlü öğrenciyi de karşılıksız burs programına alacaktır.
Türki Cumhuriyetler dışında kalan yabancı ülke gençlerine, Türkçe öğrenimini yaygınlaştırmak ve yurtdışında Türkiye hakkında olumlu bir kamuoyu oluşturmak amacıyla verilen burslar, öğrencinin Türkiye'deki tüm eğitim masraflarını karşılamakta ve ayda 150 dolar cep harçlığını içermektedir. Bunun yanında her yıl yurt içinde öğrenim gören 40 Üniversite öğrencisine ayda 20.000.000 TL'ye kadar karşılıksız öğrenim bursu verilmektedir. ICEP Vakfı'nın İngiltere, Kanada ve ABD'de de dil eğitimi amaçlı toplam 10 burslu öğrenci okutma hakkı vardır. ICEP Vakfı sayfalarından detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz...
Yüksek öğrenimini veya yüksek lisansını İtalya'da yapmak isteyen yabancı uyruklu öğrenciler için ihtiyaç duyabilecekleri pek çok bilginin yer aldığı, Ankara İtalyan Kültür Merkezi�nin hazırladığı bir sayfa...
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu tarafından verilen Başbakanlık bursu ile ilgili bilgiler; yeni burs kazananlar, yatay geçiş yapan öğrenciler, dikey geçiş yapan öğrenciler, yabancı uyruklu öğrenciler, kayıt donduran öğrenciler, başarı durumu hakkında bilgi ve banka listesi başlıkları altında sınıflandırılarak sunulmuştur.
Sayfada verilen burs rehberi, burs veren kurum ve kuruluşların adres, telefon ve fakslarına öğrencilerin ve araştırmacıların ulaşabilmesi amacıyla konulmuştur. Burs almak isteyenlerin belirtilen kurum ve kuruluşlara başvurmaları gerekmektedir.
2000-2001 öğretim yılında; orta öğrenimi sırasında, ülkemiz adına TÜBİTAK'ın katılmakta olduğu Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında ülkemizi temsil eden takımlarda yer alan veya TÜBİTAK tarafından her yıl düzenlenmekte olan Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması'nda ödül alan ve daha sonra ülkemiz adına katıldığı Uluslararası Proje Yarışmalarında birincilik, ikincilik ya da üçüncülük kazanan ya da yine TÜBİTAK tarafından düzenlenmekte olan Ulusal Bilim Olimpiyatları'nın İkinci Aşama Sınavları'na, lise öğreniminin son sınıfında katılarak, bu sınavlar sonucunda derece alan ve lise öğrenimini bitirdikten sonra gireceği ilk ÖSS sonucunda üniversitelerimizin temel fen bilimleri (Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji ya da Moleküler Biyoloji ve Genetik) bölümlerinden birini kazanarak kayıt yaptıran öğrencilere sunulan burs imkanlarının duyurulduğu sayfa...
Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK)�nun vermiş olduğu yurt dışı eğitim burslarının tanıtıldığı sitede; yurt dışından temin edilen burslar ve TAEK yurt dışı bursları olmak üzere iki bölüm bulunmaktadır. Yurt dışına eğitime gönderileceklerde aranan özellikler, bu kişilerin seçimi, burs süresi ve uzatmalar, mecburi hizmet sayfada ayrıntıları verilen konulardan yalnızca birkaçı! Tıklayın!...
Yabancı Hükümetlerce 2001-2002 öğretim yılı için Hükümetimiz emrine verilen burslarla ilgili açıklamaların yer aldığı sayfada, ülkelere ve konularına göre verilen bursların ayrıntılarını bulabilirsiniz...
Uluslararası burs olanakları kaynaklarının büyük çoğunluğuna ulaşabileceğiniz kişisel çabalarla hazırlanmış bir site...
Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından hazırlanan sayfa aracılığıyla, Sosyal Bilimlerde Doktora Sonrası Yurtdışı Araştırma Bursu Programı ve Sosyal Bilimlerde Yurtiçi - Yurtdışı Bütünleştirilmiş Doktora Burs Programı ile ilgili katılım bilgileri, program boyunca sağlanması gereken koşullar, bursiyer öğrencinin yurtdışında eğitim için başvurusunda hazırlayacağı belgeler, burs miktarı, süresi, ödeme şekli gibi pek çok bilgiye ulaşabilirsiniz....
Uluslar Arası Kültürel Değişimler Burs Vakfı�nın öğrencilere sunduğu imkanlar, burs olanakları ve daha benzeri pek çok bilgiyi bulabileceğiniz bir sayfa...
Rotary�nin çeşitli gruplar için sağladığı bilgilere yönelik hazırlanmış sayfalarda daha ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz...
Burs veren yaklaşık 16 vakfın, burs koşulları ve iletişim bilgilerinin yer aldığı sayfalar öğrencilere büyük kolaylıklar sağlıyor...
Sabancı Üniversitesi, bir kalite odağı olduğu kadar bir fırsat odağı da olma yolunda. Esas olarak başarıya endeksli burs türlerinden oluşan burs sistemi, başarının tanımını esnek ve geniş tutmak suretiyle, akademik başarı ölçütlerine uyan geniş öğrenci kesimlerini kapsayan nitelikte. Ayrıntılı bilgi için tıklayın!....
İTÜ Vakfı 1984-85 öğretim yılından itibaren İTÜ öğrencilerine burs vermeye başlamış, başlangıcından günümüze kadar 7000 civarında öğrenci burslardan yararlanmıştır. Vakfın önemli amaçlarından birini oluşturan öğrenci yardımları her yıl artan sayı ve miktarda devam etmektedir. 1984-85 öğretim yılında 20 öğrenciye burs verilirken, 1999-2000 öğretim yılında burslarımızdan yararlanan öğrenci sayısı 500'e ulaşmıştır. Burslar; lisans, yüksek lisans ve doktora bursu şeklinde dağıtılmaktadır. Başlangıçtan günümüze kadar İTÜ öğrencilerine verilen toplam burs miktarı l998 yılı sonu itibariyle 300 milyar TL'yi aşmıştır. Çeşitli alanlara yönelik verilen burslarla ilgili detaylı bilgi sayfada sunulmuştur.

internetten burs başvuruları

Eğitim gönüllüsü binlerce vakıf, her yıl ekonomik durumu iyi olmayan ilk ve ortaöğretim öğrencileri ve üniversiteli gençleri maddi açıdan destekleyerek geleceğe hazırlamaya çalışıyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, bu yıl da şehit ve gazi çocukları ile maddi durumu iyi olmayan 10 bin öğrenciye karşılıksız 50`şer YTL burs verecek.

Şehit/gazi yakını olduğunu ya da maddi durumunun yeterli olmadığını belgeleyen öğrencilerin bu ayın sonuna kadar, Vakıflar Bölge Müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor.

Başvuru sırasında, burs formlarının doldurulması, öğrenci belgesi, 2 adet vesikalık fotoğraf, başarı belgesi ve vukuatlı nüfus kaydı örneklerinin görevli memurlara verilmesi gerekiyor.

-BURS VEREN VAKIFLAR-

Yıllardır verdiği burslarla başarılı birçok öğrencinin meslek sahibi olmasına katkıda bulunan Türk Eğitim Vakfı, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencileri bu eğitim ve öğretim döneminde de desteklemeye devam ediyor.

Vakıf; teknik ve endüstri meslek lisesi, üniversite, yüksek lisans (master) ve doktora öğrencilerine burs veriyor. Bursiyerler, kendi öğretim kurumlarının oluşturduğu, TEV`den de bir temsilcinin katıldığı burs komisyonları aracılığı ile seçiliyor. TEV bu yıl 8 bin öğrenciye burs verecek. Meslek lisesi öğrencilerine 110 YTL, üniversite için 260 YTL, master için 450, doktora için 750 YTL veriliyor. Başvurular, 1-31 Ekim tarihlerinde ``www.tev.org.tr`` adresinden yapılabilir.

Sema Yazar Vakfı, her yıl üniversite öğrencilerine katkıda bulunmak amacıyla burs veriyor. Bursun devamlılığı için her yıl başarılı olma koşulu arayan vakıf, burs alan öğrenciden, herhangi bir kuruluştan burs ve yardım almama şartı arıyor. Burs talebinde bulunan başarılı ve maddi yönden desteğe muhtaç öğrencilerin vakıftan alacakları formu doldurarak Ekim ayı başına kadar müracaat etmeleri gerekiyor. Detaylı bilgiye, vakfın ``www.semayazar.org.tr`` adresinden ya da (312-284 44 00) numaralı telefondan ulaşılabilir.

Türk Diyanet Vakfı, bu yıl 200 öğrenciye burs veriyor. Burs verilecek öğrencinin babasının Diyanet İşleri personeli olması, anne ve babasından birisinin ya da ikisinin birden vefat etmiş olması, derslerinde başarılı olması koşulları aranıyor. Başvuruları, bu ayın sonuna kadar kabul edilen burslar için detaylı bilgi ``www.diyanetvakfi.org.tr`` adresi ya da (0312-417 12 35/557-558 numaralı telefondan alınabilir.

Yurt genelindeki burs veren vakıflara ilişkin adres ve telefonlara Vakıflar Genel Müdürlüğünün, ``www.vgm.gov.tr`` adresinden ulaşılabilir.

Vakıflar Genel Müdürlüğünün, web sayfasında yer alan Ankara`daki bazı vakıfların adres ve telefon numaraları ise şöyle:

-Abdülkadir Özkan Eğitim Vakfı- Akıncılar Sok. No.21/2 Maltepe/Ankara (225 41 34)

-Adalet Mensupları Dayanışma Vakfı(ADYAV) - Atatürk Bulvarı No:143/30 Kızılay/Ankara (0312/425 47 02)

-Ahmet Yesevi Vakfı- 3. Etap Ufuk Sitesi T-1 Blok No:27 Bilkent/Ankara (266 30 85)

-Anadolu Çağdaş Eğitim Vakfı(ANAÇEV) - Kennedy Cad. No:53/3 K. Esat/Ankara (436 71 15)

-Anadolu Eğitim Kültür ve Bilim Vakfı- Emniyetçiler Mah. Afet Sok No:25 Gazi Mahallesi/ Ankara (232 39 19)

-Anadolu Üniversitesi Okuyanları ve Mezunları Eğitim Kültür Vakfı(AÇÖV) - Sümer 2. Sokak No:19/10 Kızılay/Ankara (413 74 13)

-Ankara Tıplılar Vakfı (eski adı Ankara Tıp Fakültesi Vakfı) - Talatpaşa Bul. Gevher İş Merkezi No:113/46 Samanpazarı/Ankara (310 69 40)

-Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı- Maraşal Fevzi Çakmak Bulvarı Çakmak Apt. No 31/1 Beşevler/Ankara (213 07 77)

-Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Mezunları Vakfı- Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Cebeci/Ankara (319 77 14)

-Atatürkçü Düşünce Vakfı(Ata Vakfı) - Sedat Simavi Sok. No:60/1 Ankara (4416131)

-Atatürkçü Düşünce ve Laik Eğitim Vakfı(ADLEV) - Necatibey Cad. Yeşılırmak Sok. 8/9-10 Demirtepe/Ankara (231 96 36)

-Atılım Vakfı - Mithatpaşa Cad. No:13/16 Yenişehir/Ankara (435 96 41)

-Başbakanlık Mensupları Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı - Selanik Cad. Çiğdem Apt. 39/17 Kızılay/Ankara (417 18 45)

-Başkent Üniversitesi Geliştirme Vakfı- Taşkent Cad. 77 Bahçelievler/Ankara (212 51 63-64)

-Eğitim Dostları Vakfı (eski adı Ankara 21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı) - Hilal Mah. 63. Sokak 17/7 Yıldız Ankara (440 23 44)

-Gazi Eğitim Enstitüsü Mezunları Eğitim Kültür ve Spor Vakfı- GMK Bulvarı 69/13 Maltepe/ Ankara (229 35 98)

-Gazi Üniversitesi Vakfı- GMK Bulvarı 112/32 Maltepe/Ankara (230 41 75)

-Gençleri Destekleme ve Koruma Vakfı- Güven Mahallesi Kuzgun Sokak 87/3 Ayrancı/Ankara (427 44 24)

-Gökçe Karataş Vakfı - Nenehatun Cad. 84/6 G.O.P/Ankara (446 18 28)

-Haberal Eğitim Vakfı- Taşkent Cad. 77 Bahçelievler/Ankara (212 51 63)

-Hacettepe Eğitim Araştırma ve Hizmet Vakfı- Ali Suavi Sok. Ak-Han İş Merkezi 23/63 Maltepe/Ankara (232 44 25)

-Hacettepe Üniversitesi Geliştirme Vakfı - Alper Sokak 4/5 Ankara (441 87 51-52) -İhsan Doğramacı Bilim ve Araştırma Vakfı (eski adı Hacettepe Tıp Merkezi Vakfı) - Ortadoğu Mahallesi Şafak Sitesi 10. Cadde No: 2 Ankara (266 41 80)

-İhsan Doğramacı Eğitim Vakfı (eski adı Hacettepe Üniversitesi Vakfı) - Ortadoğu Mahallesi Şafak Sitesi 10. Cad. No: 2 Ankara (266 41 80)

-İhsan Doğramacı Vakfı- Ortadoğu Mah. Bilkent Şafak Sit. 10. Cad. No: 2 Bilkent/Ankara (266 41 80)

-Mülkiyeliler Birliği Vakfı- Konur Sok. No: 1 Kızılay/Ankara (417 80 98)

-Orta Doğu Teknik Üniversitesi Geliştirme Vakfı (ODTÜ) - Merkez ODTÜ Kampüsü İnönü Bulvarı ODTÜ/Ankara (210 21 56)

-Öğretmenler Vakfı- Ziya Bey Cad. 4. Sok. No: 2/1 Balgat/Ankara (287 61 80)

-Silahlı Kuvvetler İşçileri Öğrenim ve Dinlenme Vakfı - İnkılap Sokak No: 20 Kat 5 Kızılay/Ankara (417 50 97)

-Siyasal Bilgiler Mezunları Yardımlaşma Dayanışma ve Araştırma Vakfı - Mediha Eldem Sokak No: 73/15 Ankara (431 91 71)

-TÜBİTAK- Münir Birsel Lisans Üstü Bursları Vakfı - Ihlamur Sok. No 6/34 Tuğaç Han Kızılay/Ankara (230 47 17)

-Türk Eğitim Derneği Ankara Koleji Vakfı(TED) - Taşpınar Köyü Yumrubel Mevkii/Ankara (586 90 00) Gölbaşı(586 90 13)

-Türk Eğitim Derneği Yükseköğrenim Vakfı - Ziya Gökalp Caddesi No: 48 Kolej/Ankara

-Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı(TÜSİAV) - Cinnah Cad. 48/6 Çankaya/Ankara (439 08 16) Çankaya (439 23 25)

-Türk Silahlı Kuvvetleri Eğitim Vakfı(TSKEV) - GMK Bulvarı No: 166 Tandoğan/Ankara (231 67 26 - 232 34 86)

-Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı- Nasuh Akar Mah. 22. Sok. No: 28 Balgat/Ankara (284 19 70)

-Türkiye Odalar ve Borsalar Eğitim ve Kültür Vakfı (TOBEV) - Ballı Sokak Benadam İş Merkezi No:8/5 Bakanlıklar/Ankara (425 09 23)

-Türkiye Öğretmenler Dayanışma ve Eğitim Vakfı (TÖDEV) - Sümer 2 Sokak No. 30/8 Kızılay/ Ankara (229 38 18)

-Türkiye Zeka Vakfı- ODTÜ Teknokent Yazılım Teknopark ODTÜ Halıcı Yazılımevi İnönü Bulvarı/Ankara (210 16 27)

-Türksoy Vakfı - Ferit Ricai Ertuğrul Caddesi No. 8 Oran Sitesi/Ankara (491 01 00)

-Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı- Paris Cad. No: 14 Kavaklıdere/Ankara (441 77 20)

-BURS VEREN BAZI DERNEKLER-

Vakıfların verdiği bursların yanı sıra bazı dernekler de öğrencilere burs sağlıyorlar.

Kızılay Derneği de her yıl ilköğretim çağındaki 3 bin 500 öğrenciye burs veriyor. Milli Eğitim Bakanlığının bildirdiği maddi durumu iyi olmayan öğrencilere ayda 100 YTL burs sağlanıyor.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, üniversite öğrencilerine karşılıksız burs veriyor. Burs başvuruları Eylül ayı içinde alınıyor. Gerekli bilgiler, derneğin ``www.cydd.org.tr`` adresinden alınabilir.

İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) de maddi durumu iyi olmayan öğrencilere burs veriyor. Burs almak isteyenler, derneğin ``www.onder.org.tr`` adresinden bilgi alabilirler.

Rotary International tarafından da başarılı öğrencilere burs veriliyor. Başvurular, Reşit Galip Caddesi İlkadım Sokak No: 1 Gaziosmanpaşa/Ankara adresine yapılabilir veya 447 44 27 numaralı telefondan bilgi alınabilir.

kyk burs başvuruları

T.C. BAŞBAKANLIK
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünden 2010-2011 Öğretim Yılı İçin;
Yurt, Burs, Öğrenim ve Katkı Kredisi
BAŞVURU DUYURU

ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

BURS
Yurt içerisinde yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere karşılıksız verilen paradır.
ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR?
Yurt içerisinde yüksek öğrenim yapan Türk gençlerini maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenim süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır.
Öğrenim kredisi borcu, öğrenciye normal öğrenim süresince verilen miktarlara Devlet İstatistik Kurumu Toptan Eşya Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.
KATKI KREDİSİ NEDİR?
Yükseköğretim kurumlarında bir öğrenci için cari hizmet ödeneği karşılığı Bakanlar Kurulunca tespit edilen miktarın devlet katkısı dışında kalan ve borçlanma karşılığı Kurumca öğrenci adına üniversite hesabına ödenen paradır.
Katkı kredisi borcu; öğrencinin normal öğrenimi süresince öğrenci adına üniversite hesaplarına ödenen miktarlara Devlet İstatistik Kurumu Toptan Eşya Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.
YURT VE BURSDA ÖNCELİKLİLER
  • Şehit veya gazi çocuklarına (yurt’ da ve burs’ da)
  • Ama, felçli, bir veya iki kolu veya bacağı olmayanlara, (yurt’ da ve burs’ da)
  • Lise ve dengi öğrenimlerini devlet yetiştirme yurtlarında tamamlayanlara, (yurt’ da ve burs’ da)
  • Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlara, (yurt’ da ve burs’ da)
  • Anne ve Babası vefat edenlere, (yurt’ da ve burs’ da)
  • Anne ve Babası Kanunen ayrı olanlar, (yurt’ da)
  • %40 üzerinde sakatlık durumu olanlar, (yurt’ da)
  • 5532 Sayılı Kanunun 15. Maddesi kapsamında ki terör sebebiyle köyleri boşaltılanlara ve ölenlerin çocuklarına, (burs’ da)Öncelikli olarak yurda yerleştirilip, burs verilmektedir.Ayrıca;
  • Milli olmuş Amatör sporcu öğrencilere, (yurt’ da ve burs’ da)
  • 2010–2011 öğretim yılında ham puan bazında ÖSYM tarafından hesaplanan puan türlerinde ilk 100’e giren öğrencilere, (burs’ da)normal aylık burs tutarının üç katı burs verilmektedir.
BURS, ÖĞRENİM VE KATKI KREDİSİNDEN YARARLANAMAYACAKLAR
  • 1. Kurumumuzdan burs, öğrenim ve katkı kredisi almakta iken çeşitli sebeplerle kredisi kesilen öğrenciler ile halen burs, öğrenim ve katkı kredisi alan öğrenciler,
  • 2. 5102 sayılı Kanunun 2. maddesi kapsamında yer alan Kamu Kurum ve Kuruluşlarından burs almakta olan öğrenciler ile daha önce almış olan öğrenciler,
  • 3. Yetim maaşı ve nafaka alanlar dışında en az asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip olan öğrenciler,
  • 4. Önlisanstan lisans öğrenimine geçmek için 2010–2011 öğretim yılında intibak, hazırlık, 1 inci, 2 inci   sınıflarda okuyan öğrenciler,
  • 5. Açıköğretim ve/veya Uzaktan eğitim gören öğrenciler (Sadece öncelikli durumda olan öğrenciler ile Açıköğretim Fakültesi İngilizce öğretmenliği bölümünün 1 inci ve 2 inci sınıflarında örgün öğretim görenler hariç)
  • 6. Burs isteğinde bulunduğu tarihte okula giriş yılı itibariyle bir öğretim yılı kaybı olan ve başarısız olan öğrenciler ile öğrenim ve katkı kredisi isteğinde bulunduğu tarihte okula giriş yılı itibari ile bir yıldan fazla kaybı olan öğrenciler,
  • 7. Yabancı uyruklu öğrenciler,
  • 8. Polis akademisi ile askeri okul öğrencileri,
  • 9. Hava Harp Okulu Enstitüsü, Kara Harp Okulu Enstitüsü ve Polis Akademisi Güvenlik Bilimler Enstitüsünde okuyan sivil öğrenciler. (katkı kredisinden)
  • 10. Artık yıl öğrenim gören öğrenciler,
  • 11. Bir Yükseköğretim Kurumundan mezun olan öğrenciler (burs hariç)
  • 12. Anarşi ve terör olayına karışanlar,
  • 13. Üniversitelerin ikinci öğretim programlarında ve Vakıf üniversitelerinde okuyan öğrenciler ile yükseklisans öğrencileri, (katkı kredisinden)
  • 14. Vakıf üniversiteleri ve yurt dışında eğitim gören ve denklikleri yapılarak memleket içerisinde bir üniversitede lisans tamamlamalarına karar verilerek, üniversitelere yerleştirilen ve geçiş yaptıkları öğretim kurumlarına ikinci öğretim öğrencileri düzeyinde katkı payı ödeyen öğrenciler, (katkı Kredisinden)
  • 15. Üniversitelere yabancı uyruklu öğrenci sınavı (YÖS),veya YÖS’e eşdeğer kabul edilen diğer sınav sonuçlarını kullanarak, yabancı uyruklu öğrenci kontenjanından yararlanarak kayıt yaptırmış olup, sonradan T.C. Vatandaşlığına geçen öğrenciler, (katkı kredisinden)
  • 16. Şehit çocukları ile gazi çocukları (anarşi ve terör olayları sonucu şehit veya gazi olanların çocuklarından öğretim kurumlarınca katkı payı alınmadığı için sadece katkı kredisinden),
  • 17. Yabancı ülkelerde yüksek öğrenim gören T.C vatandaşı öğrenciler, (KKTC, Türk Cumhuriyetleri ve toplulukları ve diğerleri)
YURT BAŞVURULARI DEĞERLENDİRİLMEYECEK ÖĞRENCİLER
  • 1. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri,
  • 2. Daha önce kurum yurtlarında barınmakta iken yurttan süresiz çıkarma cezası alan öğrenciler,
  • 3. Öğretim Kurumlarından derslere devam etme imkânı sağlandığına dair belge getiremeyen tüm ekstern öğrencileri,
  • 4. Taksirli suçlar hariç, sabıka kaydı bulunan öğrenciler.
YURT
Yurt istekleri ancak, öğrencinin ailesinin ikamet ettiği yer, öğrenim göreceği yükseköğretim kurumunun bulunduğu şehrin belediye sınırları dışında ise (şehir içi nakil araçlarından yardımsız faydalanamayan âmâ felçli bir veya iki kolu veya bacağı olmayan öğrenciler hariç) yurt başvurusu dikkate alınacaktır.
Yurt ücreti; yurtlarda barınma ve diğer hizmetler karşılığında öğrenciden alınan paradır.
Farklı (yüksek) yurt ücreti, genel ücrete tabi yurtlarımıza oranla fiziki yapı ve/veya donanımda farklılıklar bulunan yurtlarda barınma ve diğer hizmetler karşılığında alınan paradır.
Depozito; öğrencinin yurt ücretini zamanında yatırmaması veya yurtta yapacağı zarara karşılık tutulan paradır. Öğrencinin yurtla ilişiği kesildiğinde 10 gün içinde yurda başvurması halinde depozitosu iade edilir. (1 Ocak 2010 tarihinden itibaren genel olarak uygulanan aylık yatak ücreti 90 TL., aylık ücreti farklı olan yurtlarda ise bu ücretler 102 TL ile 174 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Genel ücret uygulaması yapılan yurtlarda alınan depozito ücreti 175 TL., aylık ücreti farklı olan yurtlarda ise 180 TL. ile 270 TL arasında değişkenlik göstermektedir. 1 Ocak 2011 tarihinde bu ücretler yeniden belirlenecektir. Depozito ücreti; genel ücret uygulaması yapılan yurtlar ile farklı ücret uygulaması yapılan yurtlarda; bir aylık yurt yatak ücretinden az olmamak ve dört aylık yurt yatak ücretini geçmemek kaydıyla Genel Müdürlükçe ayrı ayrı belirlenecektir.)
YURTLARLA İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN KREDİ İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN
T.C. Başbakanlık Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar   Kurumu Genel Müdürlüğü Yurt İdare ve İşletme Dairesi Başkanlığı
Kıbrıs Cad. No:3 Kurtuluş/ANKARA
Tel: 0 (312) 430 17 80 Genel Müdürlük (pbx)
Faks: 0 (312) 430 15 66
T.C. Başbakanlık Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Kredi Dairesi Başkanlığı
Cemal Gürsel Caddesi No:61 Cebeci/ANKARA
Tel: 0 (312) 363 87 70 Kredi(Pbx)
Faks: 0 (312) 363 69 86
————————
YURTLARA BAŞVURU SÜRESİ
26 TEMMUZ – 13 AĞUSTOS 2010
(13 AĞUSTOS 2010 DAHİL)
HALEN BİR YÜKSEKÖĞRETİM  KURUMUNA DEVAM EDEN ARA SINIF (ÖNLİSANS, LİSANS VE YÜKSEK LİSANS) ÖĞRENCİLERİ
20 EYLÜL – 01 EKİM 2010
(01 EKİM 2010 DAHİL)
YÜKSEKLİSANS, DOKTORA, ÖNKAYIT VE ÖZEL YETENEK SINAVI İLE YÜKSEK ÖĞRETİM PROGRAMLARINA GİRECEK ÖĞRENCİLER
13 EYLÜL – 24 EYLÜL 2010
(24 EYLÜL 2010 DAHİL)
ARTIK YIL ÖĞRENCİLERİ
31 AĞUSTOS – 17 EYLÜL 2010
(17 EYLÜL 2010 DAHİL)
ASIL LİSTEDEN YURDA YURDA GİRMEYE HAK KAZANAN ÖĞRENCİLERİN YURTLARA KAYITLARI YAPILACAKTIR
20 EYLÜL – 24 EYLÜL 2010
(24 EYLÜL 2010 DAHİL)
BİRİNCİ YEDEK LİSTEDEN YURDA GİRMEYE HAK KAZANAN ÖĞRENCİLERİN YURTLARA KESİN KAYITLARI YAPILACAKTIR

Site Hakkında


Arkadaşlar Ben KYK ÇALIŞANI DEĞİLİM. Bu sebeple sorduğunuz birçok sorunun yanıtını tam olarak bilmiyorum. Bilmediğim soruların cevaplarını vererek sizi yanlış bir noktaya sürüklemekte istemiyorum. Sadece KYK sitesini takip edip DUYURULARI ekliyorum.
Cevap olayına gelince birçok kişiye cevap verdim ama yorumlara kimse bakmadığı için aynı soru onlarca kez soruluyor.
** Öncelikle Ara Sınıf yada Birinci sınıf olmanız fark etmeksizin başvuru sonuçları okulların açıldığı haftalarda yayınlanacaktır. Listeler Kampüslerde askıya çıkacak ve sizden gerekli evraklar istenecektir.
** Ödemeler hepiniz için OCAK 2011 tarihinde başlayacaktır. Burs, Katkı vs. fark etmiyor. Ara Sınıf yada İlk Kez alacaklar içinde fark etmiyor. Sabit tarih 7 ile 10 Ocak 2011 tarihidir.

Burs

heryıl üniversite öğrencilerine burs veren mehmet zorlu vakfı ,9 ay süre ile üniversite öğrencilerine burs vermektedir.
Burs başvuruları okulunuzun burs ofislerinden yapılmaktadır.Fakat her üniversiteye burs vermemektedir.

TEV - Türk Eğitim Vakfı 2010-2011 Burs Başvuruları


Tev Bursu - Türk Eğitim Vakfı her yıl olduğu gibi bu yıl da üniversite ve yüksekokul öğrencilerine ihtiyaç bursu veriyor. Vakfın burs imkanlarından faydalanmak için maddi bakımdan burs yardımına ihtiyacınızın olması gerekiyor.

Burs Başvuru Koşulları
I- T.C. Vatandaşı olmak,
II- Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı olmak,
III-Maddi İmkandan Mahrum Olmak:
Malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak, kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak ve başka bir kamu veya özel kurumdan maaş, ücret veya burs almamak, (Sadece harç kredisi ve öğrenim kredisi alınabilir.)

IV-Başarı Koşulları:
a) Yüksek öğrenime yeni kayıt yaptıranlar için: Fakülte veya yüksekokula giriş puan sırasına göre önde olmak,
b) Ara sınıflar için: Başarısız dersi olmamak veya genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 2,5 (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 60) olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak. (Not ortalaması uygun olduğu halde 3′ten fazla başarısız dersi olanlar başvuru yapamaz.)

V) Karakteri ve milli duyguları bakımından sağlam ve güvenilir olmak.
Not: Vakıf üniversiteleri ile üniversitelerin ikinci öğretim, ekstern, Açık Öğretim, uzaktan öğretim programı ve lisans programlarının son sınıflarında okuyanlar, aynı aileden ikinci bir kişi burslarımızdan yararlanamaz.
BAŞVURU :
I- Burslara başvuru tarihi 1-31 Ekim’dir.
II- TEV Burs Başvuru Formu www.tev.org.tr adresimizden doldurulup, yazıcıdan çıktısı alınarak ek istenilen belgelerle birlikte öğretim kurumuna teslim edilecektir. (Formu öğretim kurumuna teslim etmeyen öğrenci başvuru yapmış sayılmaz. )
EKLENECEK BELGELER :
Adaylar, TEV’in web sayfasından temin edip tamamlayacakları “TEV Burs Başvuru Formu”na;
I- Yükseköğrenime yeni kayıt yaptıranlar; ÖSS Sonuç Belgesinin örneğini,
II- Ara sınıflarda öğrenim görenler; Öğrenim süresince aldıkları dersleri, notları, genel not ortalamasını gösteren öğretim kurumundan onaylı not dökümü belgesini (transkript).
III-Tüm Öğrenciler; TC Kimlik nolu nüfus cüzdanının fotokopisi, öğretim kurumundan alınmış onaylı öğrenci belgesi ile ailenin mali durumunu gösteren belgeleri (Maaş bordrosu, emekliler için emekli cüzdanı fotokopisi, serbest çalışanlar için gelir vergisi beyannamesinin fotokopisi, geliri olmayanlar ise Sosyal Güvenlik Kurumundan aile reisi adına gelirsizlik belgesi ekleyerek Öğretim Kurumlarının ilgili birimlerine verirler.
SEÇİM :
Burs Komisyonları müracaatçılar arasından, yukarıda açıklanan adaylık şartlarına göre Türk Eğitim Vakfı’nca ayrılan burs sayısı kadar asil ve yedek aday seçerek, seçilen adayların belgelerini (Tüm Öğrenciler için; TEV Burs Başvuru Formu ile öğrenci belgesi, ailenin mali durumunu gösteren belgeleri, yeni kayıt olanlar için; ÖSS sonuç belgesinin örneği, ara sınıftakiler için; öğrenim süresince aldığı dersleri notları ve genel not ortalamasını gösteren not dökümü belgesi (transkript), tüm öğrenciler için; TEV Burs Başvuru Formu ile öğrenci belgesi, ailenin mali durumunu gösteren belgeler) komisyon üyelerince imzalanmış bir tutanak ekinde Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürlüğü’ne göndereceklerdir. Kesin sonuçlar TEV Genel Müdürlüğü’nce burs kazanan öğrencilere yazı ile duyurulacak, ayrıca TEV’in web sayfasından takip edilebilecektir.
BURSUN ÖDENMESİ:
Burs kazandığı kendisine duyurulan adaylara, gerekli belgeleri tamamlandıktan sonra öğretim yılı başından geçerli olarak, en geç bir ay içinde burs ödenmeye başlanır. Bir öğretim döneminde Ekim-Haziran arası (9 ay) burs ödenmektedir. Diğer aylarda ödeme yapılmamaktadır.