15 Şubat 2011 Salı

İntibak Nedir ? İntibak DGS Nedir ?

İntibak bilinen anlamıyla Dikey Geçiş Sınavını kazanarak Lisans programına geçiş yapan öğrencilerin yeni okulunda almak zorunda olduğu derslerdir. Bu dersler okul yönetimi tarafında belirlenir. Daha önce ki okulundaki dersleri dikkate alınarak hangi dersleri alması gerektiği belirlernir.

İntibak 1 yıldır. İntibak senesinde öğrencinin 2 den fazla alttan dersi olmamalıdır. Aksi takdirde okulla ilişiği kesilebilir.

Ayrıca İntibak döneminde öğrenciler öğrenim,burs,katkı ve yurt gibi hizmetlerdende yararlanamazlar.Ancak İntibak sınıfını geçip 3.sınıfa geçildiği zaman bu haklardan yararlanabilirler.

Ancak son dönemlerde DGS sınavı ile ilgili yeni düzenlemeler yapılmakTA.

Ayrıca DGS sınavını kazanarak bir lisans programına girmeyi başaran öğrenci eğer ki o bölümde hazırlık sınıfı şartsa hazırlık sınıfı okumak zorundadır. İntibak senesine ancak Hazırlık sınıfından sonra geçebilir.

İntibak döneminde ki verilen derslerin sayısı daha çok öğrencinin diğer,eski okulunda ki dersleri ile alakalıdır. Eğer ki eski okulundaki dersleri ile yeni okjulunda ki dersleri ne kadar denklik gösterirse, öğrencide o kadar fazla dersten muaf sayılmış olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder